ЯК ПІДВИЩИТИ Ефективність роботи з клієнтською базою в салоні краси?


Клієнтська база (за умови, що вона грамотно зібрана) – це чудовий ресурс для формування лояльності клієнта та стимулювання повторних відвідувань салону краси. Під клієнтською базою в даному випадку мається на увазі не просто набір телефонних номерів з ім'ям навпроти.

Цієї інформації недостатньо для ефективної подальшої роботи з клієнтами. Контакти та ім'я клієнта повинні супроводжуватися тими даними, які ви зможете використовувати надалі для досягнення бізнес-цілей вашого салону краси. Так, наприклад, для створення більш точних і прицільних рекламних повідомлень, вам може знадобитися інформація про вік, сімейний статус, наявність дітей, історія відвідувань, історія покупок.

А для вдосконалення сервісу та якості обслуговування важлива інформація про уподобання клієнта щодо послуг та косметичних засобів, дані про стан здоров'я, індивідуальні реакції, рекомендації спеціаліста з домашнього догляду. Також не обійтися без якісного збору зворотного зв'язку від клієнтів, збереження історії взаємодії із салоном (дзвінки, SMS, відвідування, покупки).


Які інструменти використовувати у роботі з клієнтською базою в салоні краси?

Часи товстих зошитів А4 і записів у них ручкою пройшли (хоча досі є салони, які працюють за цією «традиційною технологією»), але й табличка в Excel теж сьогодні вже далеко не найефективніший спосіб ведення клієнтської бази.

Платформа автоматизації для салонів краси CleverBOX:CRM дозволяє:

  • мінімізувати витрати часу адміністратора на ведення бази клієнтів
  • зменшити ймовірність помилок
  • зробити роботу з клієнтською базою максимально швидкою, зручною та ефективною


При первинному записі клієнта адміністратор створює профайл, причому номер телефону завдяки інтеграції з IP-телефонією заповнюється автоматично, це скорочує процес запису, а також дозволяє уникнути помилок, помилкового внесення некоректних даних. У системі можна вести докладний профайл, де зберігається вся інформація щодо конкретного клієнта.

Коли клієнт дзвонить повторно, система показує його ім'я (і адміністратор відразу звертається до клієнта на ім'я) і підтягує його профайл. Адміністратор за лічені секунди бачить, якими послугами останнім часом користувався клієнт, рух коштів за рахунком, особисту інформацію, примітки тощо. 

Наприклад

Клієнт регулярно виконує манікюр зі зняттям гель-лаку та фарбуванням гель лаком певної марки. Коли клієнт дзвонить і запитує про вільний час на манікюр, адміністратор бачить цю інформацію і може, не ставлячи зайвих питань, одразу уточнити «Ганна, ви хочете зробити манікюр зі зняттям гель-лаку та покриттям гель-лаком марки N?». Клієнт цінує увагу до таких деталей. Процес запису клієнта на процедуру триває до 1 хвилини.


Що ще може CleverBox:CRM?

  • При необхідності адміністратор або керівник може прослухати записи телефонних розмов або переглянути історію SMS. До профайлу можна прикріпити додаткові документи, а також створювати план відвідування рекомендованих процедур (наприклад, при комплексному лікуванні акне у косметолога).

  • Можливість швидко відфільтрувати базу клієнтів та виділити певну категорію – незамінна функція для розсилки персоналізованих пропозицій, акцій та інших маркетингових активностей. Ви можете налаштувати будь-які необхідні фільтри та повністю кастомізувати роботу з клієнтською базою залежно від своїх завдань.

  • CleverBOX:CRM дозволяє автоматизувати отримання від клієнтів зворотного зв'язку (відгуків) за допомогою SMS та повідомлень у месенджери, збирати та аналізувати отримані відгуки за датами, послугами, майстрами. Так, наприклад, коли візит завершено, програма може через певний час надсилати клієнту SMS з проханням відповісти на кілька запитань та поділитися своїми враженнями про відвідання салону краси.

    Це суттєво підвищує відгук та дозволяє налагодити системний процес зі збирання зворотного зв'язку, завдяки чому ви будете на постійній основі відстежувати враження відвідувачів та отримувати цінну інформацію, необхідну для покращення роботи салону краси.

  • Завдяки аналітичній панелі керівник миттєво отримує доступ до всієї статистики щодо взаємодії з клієнтами. Наприклад, за будь-який період часу можна побачити, скільки прийшло нових клієнтів і звідки (джерела нових клієнтів), скільки клієнтів, що повернулися, загальна кількість відвідувачів, розподіл клієнтської бази за віком, статтю та іншими параметрами.

Та інформація, яку ви знаєте про вашого клієнта і те, як ви вмієте з нею працювати, і визначає в сучасному світі, наскільки успішними та затребуваними будуть ваші продукти, чи зможете ви сформувати міцні взаємини з клієнтами та крок за кроком зміцнювати їхню лояльність до вашої компанії.


Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!