А ВИ ПРАЦЮЄТЕ З ЛИСТОМ ОЧіКуваННЯ КЛІЄНТІВ У ВАШОМУ САЛОНІ КРАСИ?


Скасування, неприходи клієнтів та перенесення візитів – одна з немаленького списку головних болей керівників та власників салонів краси. У цій статті ми приділили увагу тому, як можна мінімізувати ці небажані події та їх наслідки для салону краси завдяки платному бронюванню часу.

Сьогодні розглянемо ще один інструмент для підвищення ефективності роботи із записом – Лист очікування.

В ваш салон телефонує клієнь і хоче записатися

У ваш салон телефонує клієнт і хоче записатися до майстра Наталі на нарощування вій на суботу. Але цього дня у лешмейкера Наталі вже повний запис.

Що скаже клієнту ваш адміністратор? Швидше за все, повідомить, що, на жаль, можливості записатися саме цього дня саме до цього майстра немає і запропонує альтернативу (процедуру іншого лешмейкера або запис до Наталі на найближчу вільну дату).

Якщо клієнту не підходить запропонована дата, час або майстер, він буде змушений шукати потрібні варіанти в салонах конкурентів.

Якщо ви працюєте з Листом очікування

А якщо в п'ятницю клієнтка, записана на суботу до лешмейкера Наталі, скасовує свій візит?

Якщо ви працюєте з Листом очікування, то в такому разі ваш адміністратор передзвонить клієнтці, яка хотіла потрапити на послугу в суботу, але не змогла і запропонує їй записатися. З великою ймовірністю клієнт погодиться, ви не втратите клієнта і забезпечите максимально щільний запис.

Листом очікування користуються у багатьох салонах краси, але часто ефективність цього інструменту досить низька. Чому? Тому що Аркуш очікування є табличкою на папері або в електронному вигляді, з якою повинен звіряться адміністратор і в яку повинен заносити інформацію. В результаті частина охочих губиться і навіть у затребуваний час і затребуваних майстрів є «вікна» у записі.


Лист очікування – інструмент, який сьогодні є практично в кожній програмі CRM для салонів краси. Його застосування не потребує додаткових витрат часу, не ускладнює роботу адміністраторів, але стає ще одним аргументом для клієнта на користь вашого підприємства.


У платформі CleverBox: CRM ця функція реалізована максимально просто та зручно. Адміністратор може внести певного клієнта до Листа очікування, обравши конкретного майстра, конкретну дату та конкретний час, або будь-яку потрібну комбінацію цих критеріїв. Коли звільниться «вікно», з'явиться автоматичне сповіщення, і адміністратор зможе оперативно зв'язатися з клієнтом і записатися на послугу.


Чому цей інструмент важливий для вашого салону чи косметологічної клініки?


Це ще одна цегла, з якої будується лояльність ваших клієнтів. Коли клієнт не зміг записатися, у нього залишається легке розчарування, навіть якщо він знає про затребуваність певної послуги, часу або майстра. Враження клієнта вже суттєво відрізняються, коли салон робить ще один крок йому назустріч і дає трохи більше – обіцяє поставити клієнта в Листа очікування і, якщо з'явиться можливість, задовольнити його потребу.

Навіть якщо цього разу така можливість не з'явиться, клієнту приємно усвідомлювати, що салон намагався допомогти йому. Що й говорити про ситуації, коли клієнту все-таки вдається потрапити в салон завдяки «віконцю», що з'явилося, в записі.

Інша перевага для керівника – можливість більш ефективної роботи із записом, щільніше заповнення часу майстрів. А це, в свою чергу, відображається на прибутку підприємства.

Також ця функція дозволяє записувати клієнта на послуги заздалегідь. Наприклад, коли клієнт пройшов курс процедур по тілу, який потрібно повторити через 3-4 місяці. Розкладу на цей період у вас у салоні може і не бути. У такому разі адміністратор попередньо погоджує з клієнтом дату та ставить його до Листа очікування. Коли розклад майстрів з'явиться, система повідомить про це, адміністратор зв'яжеться з клієнтом і підтвердить запис.

Таким чином, вдається уникнути ситуацій, коли дані загубилися, адміністратор забув, впустив, передзвонили пізніше за встановлений термін, вже неактуально тощо. Це прояв турботи про клієнта, підтвердження професійного підходу до роботи та ще одна можливість не втратити клієнта та забезпечити більш щільний запис у салоні краси.

Як бачите, всі перераховані переваги «на руку» і клієнтам, і салону, а отже, немає жодних підстав нехтувати цим простим, але корисним інструментом.


Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!