АКЦІЇ ДЛЯ САЛОНУ КРАСИ, ЯКІ ЕФЕКТИВНО ВИРІШУЮТЬ ЗАВДАННЯ БІЗНЕСУ

Серед керуючих та власників підприємств у сфері beauty суперечки про акції не вщухають роками. Спостерігаються цілі хвилі-тенденції: то акції сприймаються як практично універсальний інструмент, здатний вирішити більшість проблем у салоні краси, то вважаються втіленням зла у питаннях управління бізнесом, що несе руйнування.

Як і будь-який інший маркетинговий інструмент акції можуть бути ефективними, тобто виконувати поставлені перед ними завдання, якщо вони є частиною продуманої маркетингової стратегії, а не застосовуються хаотично, коли керівник вирішив, що «давно не було жодних акцій» чи побачив зниження рівня продажів. Докладніше читайте як планувати акції >>>

У сьогоднішній статті ми вирішили навести приклади акцій, які ви можете використати в салоні краси, відштовхуючись від бізнес-завдань вашого б'юті-підприємства.

Завдання: заповнити непопулярний час у салоні краси.

Для б'юті-підприємств ранкові години 9.00-11.00 з понеділка по четвер часто «просідають» – користуються низькою популярністю у відвідувачів. Відповідна акція цілком здатна заохотити клієнтів записуватись на цей час, що допоможе вирівняти завантаження в салоні. Така акція може передбачати певний дисконт, бонус або подарунок.

Приклад: «Акція «Ідеальний ранок у салоні N». З 9:00 до 12:00 на всі послуги салону ціна знижена на 20%. А це означає, що ви не тільки почнете свій ранок з приємних процедур і краси, але й отримаєте найвигідніші умови!»

Завдання: залучити нових клієнтів.

Акції активно використовуються для залучення клієнтів до салонів краси, спа, клініки. Так, ви можете пропонувати знижку або подарунок під час першого відвідування або заохочувати ваших клієнтів приводити друзів.

Приклад: Вперше робите стрижку в нашому салоні? Кожному клієнту при першому відвідуванні ми даруємо італійський преміум догляд за волоссям марки N».

Приклад: "Приведіть подругу, і кожна з вас отримає знижку 15% на всі види масажу!"

Завдання: стимулювати продаж домашнього догляду

Тут можна використовувати різні підходи, багато з яких можна підглянути у ритейлерів. Класичні акції "2 за ціною 1", "2+1=2", знижки на певну категорію товарів, наприклад, на всі продукти для захисту від сонця, "товар тижня" (щотижня акція на певний продукт або товарну групу).

Крім цього, добре працює для підвищення продажів правильно організований тестинг і семплінг. Семплінг передбачає подарунок клієнту як зразка певного косметичного продукту. Тестинг – це можливість клієнта спробувати продукт, перевірити його на собі. Обидва ці методи виявляться ефективними тільки в тому випадку, якщо супроводжуватимуться грамотною консультацією фахівця.

Приклад: Після моделювання та фарбування брів майстер ставить клієнту питання: «Хочете, ми зараз зафіксуємо форму і зробимо відтінок трохи виразнішим за допомогою гелю для брів марки N. Він дозволяє зберігати форму до 8 годин і при цьому додатково захищає волоски після фарбування від втрати кольору . До кінця тижня на всю косметику для брів цієї марки діє знижка…»

Завдання: розкрутити новий апарат, новий напрямок, нову послугу

Плануючи акції, спрямовані на привернення уваги та стимулювання інтересу до нових продуктів вашого підприємства, слідкуйте, щоб пропозиція не перемикала клієнтів з одних послуг салону на інші.

Так, наприклад, якщо у вас з'явилася нова послуга "антицелюлітне обгортання". Доцільно позиціонувати її не як ще одну антицелюлітну процедуру, яка може замінити інші, а сфокусуватися на цільовій аудиторії і подумати, як вписати нову послугу в вирішення існуючих проблем клієнта.

Наприклад: «Бездоганна фігура до літа! Комплексний догляд: апаратний масаж для боротьби з целюлітом та схуднення + обгортання для пружності та гладкості шкіри! Ціна дійсна під час запису до кінця квітня».

Завдання: отримати нові реальні відгуки для сайту та соціальних мереж

Відгуки в інтернеті є соціальним доказом для сучасного споживача в багатьох сферах, а в індустрії, пов'язаній із власним здоров'ям та зовнішністю, люди особливо схильні дослухатися до досвіду інших. Однак, щоб дійсно викликати довіру, відгуки повинні бути реальними, а ще краще, якщо вони підкріплені фото чи відео.

Акція допоможе вам заохотити своїх клієнтів залишати розгорнуті відгуки, ділитися фотографіями з результатами процедур, відзначати вашу компанію у постах у соціальних мережах, тим самим сприяючи підвищенню впізнаваності.

Наприклад: «Ви ділитеся з нами враженнями від відвідування салону N, а ми даруємо вам подарунки! Напишіть відгук, відзначте нас у пості та при наступному візиті отримаєте…»

Завдання: стимулювати повторні відвідування

Шукайте нагоди для додаткового контакту з клієнтами? Дні народження та інші свята стануть чудовою нагодою, щоб нагадати про себе та запросити на послуги. Салони краси, спа та клініки часто на постійній основі використовують акції для іменинників. Це час, коли потреба виглядати добре особливо актуальна, тому не проґавте свій шанс стати частиною важливих подій своїх клієнтів.

Продумуючи подібну акцію, не варто її строго обмежувати за часом двома-трьома днями. Якщо ви хочете, щоб клієнт дійсно нею скористався, зробіть її зручною насамперед для нього.

Наприклад: «Салон N любить дарувати подарунки! Особливо, якщо це день народження! Кожному імениннику ми даруємо разову знижку 20% на всі послуги. Скористатися пропозицією можна…».

Основні акції мають бути частиною маркетингової стратегії б'юті-підприємства, і кожна з них повинна мати чітку мету, виражену в кількісному (вимірюваному) еквіваленті. Це необхідно, щоб ви могли оцінити ефективність цього інструменту в розрізі конкретних завдань і надалі коригувати та удосконалювати свою систему маркетингу.

Не копіюйте акції конкурентів, клієнти швидко звикають до однотипних пропозицій та виробляють до них імунітет. Шукайте ідеї для акцій у розумінні потреб своєї цільової аудиторії, тільки так вони будуть справді привабливими для клієнтів та зможуть стати ефективним інструментом для досягнення цілей вашого бізнесу.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!