стерилизация инструментов в салоне красоты

СТЕРИЛІЗАЦІЯ ІНСТРУМЕНТІВ У САЛОНІ КРАСИ:

ЯК ЗРОБИТИ БЕЗПЕКУ ВАШОю КОНКУРЕНТНОю ПЕРЕВАГою?

2020 рік змусив споживачів послуг набагато більше уваги приділяти питанням безпеки. Дезінфектори для рук на кожному розі вже стали звичним атрибутом інтер'єру будь-якого салону краси. І поки ведуться оптові закупівлі масок та встановлюються захисні екрани у боротьбі з COVID-19, багато салонів краси продовжують ігнорувати більш ніж однозначну та реальну загрозу, порушуючи правила обробки інструментів.. 

Про всяк випадок нагадаємо, манікюрний інструмент без належної обробки здатний стати джерелом небезпечних для життя захворювань (гепатити, ВІЛ-інфекція, герпес) для майстра та клієнтів салону краси.

Безпека інструменту та процедури в салоні краси мається на увазі клієнтами «за умовчанням», але, на жаль, далеко не завжди вона «за умовчанням» усіма дотримується. Тому сьогодні порушуємо цю тему ще раз і обговорюємо, як зробити безпеку конкурентною перевагою салону краси.



Нагадаємо про ключові правила обробки манікюрного інструменту в салоні краси

  • Коли закінчена процедура манікюру або педикюру, інструменти необхідно відразу повністю занурити в дезінфікуючий розчин. Зверніть увагу, що обробці підлягають не тільки інструменти, які були задіяні в роботі, а й ті, які просто знаходилися на робочому столі.
  • Ніколи не додавайте засіб для дезінфекції на око. Використовуйте мірну ємність, щоб забезпечити точні пропорції.
  • Для дезінфекції багаторазового манікюрного інструменту використовуйте лише спеціальні розчини з антикорозійними добавками.
  • Існують розчини, які дозволяють поєднати етап дезінфекції та передстерилізаційного очищення. Також поєднати обидва етапи можна завдяки використанню ультразвукового стерилізатора.
  • Не можна пропускати етап дезінфекції та передстерилізаційного очищення! Дезінфекція не допускає поширення інфекції у просторі (наприклад, у раковині, на поверхнях), а також забезпечує знищення патогенних мікроорганізмів. Передстерилізаційне очищення необхідне, щоб забруднення не залишилися на інструментах (а стерилізація їх ще більше зафіксує на матеріалі) і не призвели до погіршення їх робочих властивостей.
  • Ніколи не очищайте інструмент перед стерилізацією, упустивши етап дезінфекції. Ви ризикуєте поширити інфекцію в повітрі, воді та на навколишніх поверхнях і надалі піддасте себе, співробітників та клієнтів салону небезпеки зараження.
  • Найнадійнішими апаратами, що дозволяють забезпечити стерильність інструменту, а значить не просто відсутність мікробів, а й їх спор (які за сприятливих умов можуть призвести до розвитку інфекції), є автоклав та сухожарова шафа. Стерилізація у них відбувається завдяки високотемпературному впливу.
  • Зверніть увагу! Кулькові стерилізатори не рекомендовані FDA для стерилізації манікюрного інструменту в салонах краси.
  • Зберігатися оброблені інструменти повинні в ультрафіолетовому стерилізаторі з бактерицидними лампами.

Чи відповідають гарантії реальної безпеки?


Якщо питання обробки інструменту - це особиста справа майстра, і керівник повністю довіряє йому цей процес, і на підприємстві не існує єдиного стандарту обробки інструменту, то будь-які заяви такої компанії про високу безпеку не мають під собою жодних підстав. 

Можна говорити про стабільну безпеку, коли її гарантовано отримає кожен клієнт, незалежно від того, який матер на зміні, який адміністратор, чи присутній в салоні директор. А це може забезпечити лише продуманий та регламентований процес обробки інструменту, який завжди відбувається за єдиною схемою, незалежно від обставин.

Саме керівник визначає підхід до безпеки та створює правила та умови для їх дотримання на підприємстві.

Стерилизация и дезинфекция инструментов

Чек-лист: що потрібно продумати, створюючи стандарти обробки інструменту для бьюті-підприємства

  • Як буде організовано процес обробки інструменту у вашій студії чи салоні краси.
  • Яке обладнання для цього буде потрібно і в якій кількості.
  • Де буде знаходитись обладнання для дезінфекції та стерилізації.
  • Які співробітники будуть відповідати за обробку інструментів: фахівці, адміністратори або інші співробітники.
  • Хто відповідатиме за наявність правильно обробленого інструменту для кожного майстра перед процедурою.
  • Хто і яким чином буде здійснювати контроль за дотриманням регламенту дезінфекції та стерилізації.
  • Яка документація щодо обробки інструменту вестиметься на підприємстві, хто і яким чином її вестиме.
  • Які співробітники відповідатимуть за своєчасну зміну розчину, наявність крафтпакетів та інших витратних матеріалів для дезінфекції та стерилізації.
  • Хтось із співробітників буде відповідальним за контроль роботи обладнання, яке використовується в салоні для обробки та зберігання багаторазового інструменту.

Говоріть про безпеку!


Прекрасно, якщо ви дотримуєтеся всіх санітарних норм і робите все необхідне, щоб забезпечити безпеку свого клієнта. Але цим не варто обмежуватись. Для того, щоб клієнт міг оцінити ваші зусилля і щоб надалі він міг розуміти різницю між реальною безпекою та псевдобезпекою, йому треба про це розповісти. 

Часто відвідувачі салонів краси не мають інформації про те, як повинна проводитися обробка, як інструмент повинен зберігатися. Тому потрапляючи в салони з безвідповідальним ставленням до безпеки або до майстрів, які приймають вдома, вони не бачать нічого страшного в тому, що майстер манікюру дістав свої інструменти з косметички, побризкав їх і руки антисептиком і почав працювати. Їх тим більше не бентежить, коли майстер гордо розповідає про 100% стерильність та демонструє ультразвуковий стерилізатор.

Абсолютно вся індустрія виграє від того, що клієнти краще розумітимуть, яким повинен бути підхід до безпеки в салоні краси і як саме повинна проводитися обробка інструменту, щоб повністю виключити ризик передачі інфекції.

Тому має сенс писати про свій підхід до безпеки на сайті, порушувати цю тему на сторінках у соціальних мережах та демонтувати процес безпосередньо в салоні краси. 

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!