Скидки

ЗНИЖКИ!

ПОПУЛЯРНІ ЗНИЖКОВІ МЕХАНІКИ, ЯКІ САЛОНИ КРАСИ МОЖУТЬ ЗАЗИМАТИ У ОНЛАЙН І ОФЛАЙН-РІТЕЙЛЕРІВ

Знижка – це інструмент-стимул. Якщо в інтересах бізнесу мотивувати клієнта купити зараз, купити більше, купити конкретний товар або послугу або здійснити покупку у конкретний час (наприклад, у період з низьким завантаженням), використання знижки буде доцільним. Головне, розуміти, що «роздача знижок» не може відбуватися просто так, перед цим інструментом повинні ставитися конкретні завдання, виражені у цифрах, тоді ви зможете оцінити, наскільки виправданим виявилося їх використання у прив'язці до цілей, зробите висновки, чи варто застосовувати це рішення в майбутньому і зможете прогнозувати його результати.


Як стимулюють продажі онлайн-ретейлери?

Один із поширених варіантів – тимчасові обмеження на «гарячу пропозицію». Згадайте, часто в інтернет магазині навпроти зниженої ціни ви бачите табло, яке показує, через скільки днів/годин/хвилини закінчиться дія акції. Такий прийом активізує потужний стимул до дії – страх втрати (до речі, він діє сильніше, ніж бажання мати).

Коли споживач розуміє, що через три дні йому доведеться заплатити за цей товар чи послугу дорожче, він оперативно приймає рішення, дедлайн підганяє його до покупки.

Салони краси також можуть застосовувати цю механіку у роботі. Обмежуйте свої акції тимчасовими рамками та не забувайте нагадувати про це клієнтам.

Ще одна модифікація цього ж методу – одноденна пропозиція. Або сьогодні за вигідною ціною, або будь-якого іншого дня, але вартість буде вищою. У салонах краси доцільно застосовувати у продажах косметики та супутніх товарів. Наприклад, у рітейл зоні чи зоні ресепшн розміщуються відповідні стікери чи холдери з інформацією «Тільки сьогодні на косметику для волосся бренду N знижка 20%». Також будь-яка важлива «гаряча» інформація має озвучуватись адміністратором або іншим відповідальним співробітником: по-перше, клієнт її не проґавить, по-друге, у нього буде можливість поставити запитання, а у співробітника нейтралізувати сумніви та закрити продаж.

Комбінований варіант – обмеження за часом+обмеження на вибір. «Тільки сьогодні знижка на маску N» або «Товар тижня! До 7.07 маска N за ціною 299 гривень!».



Попередня знижка – хороший інструмент, якщо ви плануєте запровадити нову послугу чи товар і хочете підвищити зацікавленість споживачів та мотивувати їх спробувати новинку. До офіційного релізу ви оголошуєте, що клієнти можуть записатися на послугу або замовити товар за спеціальною ціною. Не забувайте озвучувати клієнту базову ціну, яка діятиме згодом, щоб людина могла оцінити вигоду.

В даному випадку поєднується кілька інструментів – знижка та передплата. У салоні таку пропозицію можна використовувати як для всіх клієнтів, так і лише для учасників клубу/власників картки лояльності, позиціонуючи попередню знижку як екстра-можливість для постійних клієнтів.


Знижка при покупці на певну суму – інструмент, що часто використовується рітейлерами, для підвищення розміру чека. Суть проста: клієнт може отримати знижку лише купивши на конкретну мінімальну суму. Наприклад, купуючи на 1000 гривень клієнт отримує знижку 15%.


Динамічна знижка – що вище сума купівлі, то більша знижка, чи більше позицій, то більше  знижка. Салонами краси механіка може застосовуватися як до товарів, і послуг, стимулюючи клієнта до комплексного догляду у себе. Наприклад, якщо клієнт робить стрижку+фарбування, отримує знижку 10%, якщо стрижку+фарбування+догляд за волоссям – 20% від загальної суми.


Персональна знижка – знижка, яку одноразово отримує конкретний клієнт за виконання певної дії: відповів правильно на запитання у вікторині у соціальних мережах, показав адміністратору флаєр, отриманий поштою, залишив відгук. Ще один варіант персональної знижки – вітання від салону до дня народження клієнта.


Святкова знижка – тут скоріш не окрема механіка, а привід отримання знижки. У передсвятковий час у салонів краси, як правило, завантаження збільшується, тому на цей період немає сенсу пропонувати знижки, а ось період після свят для багатьох бьюті-підприємств стає тимчасовим затишшям і має сенс за допомогою знижок стимулювати завантаження.


Знижка для певної групи споживачів. Можливість залучити і активізувати сегмент клієнтів, що вас цікавить. Знижка студентам/пенсіонерам/медикам – вибирайте те, що вам підходить.


Реферальна (партнерська) знижка – метод, що дозволяє салону краси залучати нових клієнтів. Суть найпоширенішого варіанту - клієнт рекомендує салон своєму другові/знайомому, і за це отримує знижку або знижку отримують вони обидва. Такий варіант найчастіше набагато вигідніший салону краси порівняно зі звичайною вартістю залучення первинного клієнта.


Крос-знижка
– при покупці однієї або кількох послуг/товарів додаткова послуга/товар пропонується за знижкою. Наприклад, при покупці шампуню та кондиціонера маску для волосся клієнт може купити зі знижкою 40%. Або при записі на манікюр парафінотерапія рук пропонується зі знижкою 20%.


Знижка на першу покупку. Коли ви вперше потрапляєте на якийсь сайт, часто бачите форму, в якій вам пропонується промокод на знижку при здійсненні першої покупки. Так рітейлер мотивують вас стати їх клієнтом. Аналогічний підхід можна використовувати і бьюті-підприємствами. Так, наприклад, усім клієнтам салону може бути запропонована знижка при першій покупці косметики та супутніх товарів. Знижка на перший запис може бути анонсована в соціальних мережах, на сайті, які часто відвідують користувачі перед тим, як записатися.


Знижка-абонемент
– актуальна механіка для б'юті-підприємств, яка, по-перше, дає можливість бізнесу отримати гроші наперед, а по-друге, стимулює клієнтів проходити повний курс процедур та отримувати більш стійкі та виражені результати. Наприклад, при покупці абонементу на масаж клієнт отримує 20% знижку. Таким чином, замість 500 грн. за сеанс платить 400 грн.


Знижка у «не сезон» може бути адаптована для бьюті-підприємств як знижка у непопулярний час, коли салон не може забезпечити повне завантаження. Наприклад, знижка на всі послуги з понеділка по четвер з 9.00 до 11.00. Тут кожному підприємству необхідно проаналізувати завантаження та визначить свій період, коли запис просідає. Залежно від бізнес-моделі та інших умов сезонність може суттєво відрізнятися.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!