ЯК нагадати КЛІЄНТУ ПРО МАЙБУТНіЙ ВІЗИТ У САЛОН ЧИ КЛІНІКУ?

Система нагадувань може бути різною, залежно від конкретного підприємства, його послуг, особливостей сервісу та бачення керівника.

Так, наприклад, відправка нагадувань може бути повністю автоматизованим процесом, у якому не задіяний людський ресурс. В інших випадках доцільно комбінувати автоматизоване надсилання повідомлень з обдзвоном клієнтів адміністратором.

Головне розуміти, що нагадування про візит – важлива частина процесу обслуговування клієнтів, який впливає і на управління завантаженням підприємства, і на лояльність клієнтів.

Які моменти, пов'язані з нагадуванням про візит, важливо регламентувати:

  • Скільки разів клієнту салон/клініка нагадуватиме про візит. Найчастіше нагадування відправляється за добу та за кілька годин до візиту.
  • Яким чином відбувається нагадування: чи телефонує адміністратор або вся відправка повідомлень відбувається автоматично.
  • Якщо нагадування (принаймні одне з) відбувається за допомогою дзвінка, потрібно чітко позначити, коли адміністратор виконує ці дзвінки, що конкретно він говорить і як діє залежно від того, підтверджує клієнт візит чи ні, і що робить, якщо клієнт не відповідає на дзвінок.

CleverBOX:CRM дозволяє повністю автоматизувати процес нагадування клієнтам про візит. У налаштуваннях програми керівник вибирає, за який період часу до візиту, за допомогою якого каналу комунікації та з використанням якого тексту клієнту приходитиме нагадування. За бажанням можна повністю уникнути залучення людського ресурсу у цьому процесі.

У платформі можна налаштовувати різні варіанти відправлення повідомлень про підтвердження візиту та нагадування про майбутній візит. Так, наприклад, якщо клієнт спочатку написав у Viber, і комунікація велася через цей месенджер, то нагадування про візит прийде до Viber. Аналогічні налаштування застосовні і до інших месенджерів та соціальних мереж.

У платформі CleverBOX:CRM можна налаштувати автозавдання, і програма сама автоматично ставитиме завдання адміністратору обдзвонити потрібних клієнтів (наприклад, до візиту яких залишилося 24 години). Це дозволяє мінімізувати ризик упустити завдання або виконати його невчасно.


Як нагадувати про візит? Приклад скрипта для адміністратора

Перше нагадування
про запис відбувається за допомогою дзвінка адміністратора клієнту за 1 день до надання послуги.

Усі дзвінки виконуються з 11:00 до 14:00.

Текст:

Адміністратор: Доброго дня, Олена. Студія масажу "Тай", адміністратор Ірина. Я дзвоню підтвердити ваш запис на завтра на розслаблюючий масаж на 16.30.

Сценарій 1 – «Підтверджую»

Клієнт: Так, підтверджую.

Адміністратор: Дякую, будемо на Вас чекати в суботу, 27 грудня на 16.30 на розслаблюючий масаж; процедура триває півтори години; вартість 799 грн. Якщо вам потрібна додаткова інформація про те, як нас знайти, я можу надіслати вам SMS із докладним поясненням. За 2 години до візиту вам прийде SMS-нагадування.

Сценарій 2 – «Не підтверджую»

Клієнт: Ні, не можу прийти.

Адміністратор: Дякую, ваш запис скасовано.

Сценарій 3 – «Не підтверджую» за умови платного бронювання часу

Адміністратор: Дякую, ваш запис скасовано. Олена, зверніть, будь ласка, увагу: безкоштовне перенесення та скасування можливі за 24 години до запису. І тоді оплата броні збережеться за вами. При скасуванні або перенесенні запису менше ніж за 24 години оплата броні автоматично списується.

Сценарій 4 – Клієнт не бере слухавку

Якщо клієнт не бере слухавку, відправляємо SMS: «Олено, ви записані на послугу розслаблюючий масаж у студію масажу «Тай» на 16.30, зателефонуйте, будь ласка, за номером 067–012–34–56, щоб підтвердити візит».






Друге нагадування
про запис відбувається за допомогою автоматичного SMS-розсилання в день візиту за 2 години.



Нагадуємо, це лише приклад того, як може бути побудований процес нагадування про візит до салону чи клініки. Вибудовуйте власні процеси, регламентуйте їх, а CleverBOX:CRM допоможе їх автоматизувати, забезпечити контроль та підвищити ефективність. 

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!