РЕМАРКЕТИНГ – СПОСІБ ЗБІЛЬШИТИ ПОВЕРНЕННЯ КЛІЄНТІВ КЛІНІК І САЛОНІВ КРАСИ


Підприємства сфери health&beauty відрізняються циклічним попитом, а це означає, що потреба у клієнта скористатися послугами компанії виникає неодноразово, а з певною періодичністю. Саме тому б'юті-підприємства та клініки прикладають величезну кількість зусиль і витрачають чималі бюджети не лише на залучення клієнтів, а й на їхнє утримання.

Звісно, ​​як залучення, так і утримання клієнтів – це система, а не розрізнений набір методик і інструментів. Конкретні методики керівник вибирає з урахуванням бізнес-моделі, концепції, стратегії розвитку. Сьогодні поговоримо про досить універсальний інструмент інтернет-маркетингу, який дозволяє збільшити повертаність клієнтів та підвищити продажі – ремаркетинг. Універсальним ми назвали його тому, що він є актуальним і ефективним для більшості компаній, єдиною обов'язковою умовою для його застосування є наявність сайту в інтернеті.



Отже, це рекламний механізм, який показує рекламу вашого салону/клініки тим користувачам, які відвідали ваш сайт.



Ви напевно неодноразово звертали увагу, що як тільки ви заходите на сайт подивитися будь-який товар, потім ви починаєте бачити його рекламу і в соціальних мережах, і на YouTube, і в додатках. Це і є ремаркетинг у дії!

Для споживачів послуг салонів краси, косметологічних та медичних клінік характерне не імпульсне прийняття рішень. Наприклад, у споживача постає питання зі здоров'ям, і він починає моніторити сайти медичних закладів і дивитися де, почім і як його питання зможуть вирішити.

Аналогічно клієнт приймає рішення, коли йому стала актуальна послуга антицелюлітного масажу, лазерної епіляції або хімічного пілінгу. Потім споживач може взагалі відкласти ухвалення рішення на якийсь час або забути про нього.

Імовірність купівлі/запису на послугу при першому відвідуванні сайту зазвичай не перевищує 30%.

Але якщо користувач заходив на ваш сайт, значить, з великою ймовірністю у нього існує потреба в послугах вашої компанії. І завдання ремаркетингу знову підняти це питання у свідомості клієнта, нагадати, що воно ще не вирішене, і підштовхнути до ухвалення рішення (звісно, за допомогою послуг конкретної компанії).

Ремаркетинг може показувати рекламу не тільки користувачам, які відвідали ваш сайт, але й тим, хто виконав певну цільову дію, наприклад, записався на послугу через форму онлайн-запису або зробив замовлення на косметику.

Ще одна важлива відмінність та перевага ремаркетингу від інших інтернет-маркетингових інструментів – можливість більш точного та цілеспрямованого таргетування. Ви самі можете вирішувати, на яких конкретно користувачів буде спрямована реклама, можете детально сегментувати аудиторію відвідувачів вашого сайту, на підставі різноманітних критеріїв: яку сторінку переглядав, скільки часу провів на сайті, на яку суму купив продукції, з якого джерела потрапив на сайт, записався / Не записався і т.д. 

Формати реклами, яку може бачити користувач, різні: це можуть бути текстові оголошення, відео, зображення, кілька зображень – все залежить від того, який майданчик ви оберете для показу рекламних оголошень.

ROI (окупність інвестицій у маркетинг) у випадку з ремаркетингом, як правило, вища, ніж, наприклад, у контекстної реклами, оскільки вартість за клік нижча, а прицільність націлення вища.


Як ще можна використовувати ремаркетинг салонам та клінікам?

  • Якщо у вас з'явилася нова послуга, ви можете використати ремаркетинг, щоб поінформувати клієнтів, яких вона може зацікавити. Наприклад, клієнт записується на фарбування брів, ви можете запропонувати йому в рекламі нову послугу спа-фарбування хною.
  • Якщо клієнт переглядав певний товар або послугу на вашому сайті, але не здійснив замовлення або запису, ви можете запропонувати йому спеціальні умови та знижку, підштовхнувши до ухвалення рішення.
  • Також ремаркетинг можна використовувати, щоб запропонувати споживачеві товар чи послугу, яка доповнює/підсилює ефект того товару чи послуги, які він замовив на вашому сайті. Наприклад, якщо клієнт записався на антицелюлітний масаж, ви можете запропонувати йому в рекламі косметику (якщо підприємство торгує товарами домашнього догляду). В даному випадку в рекламі пропонується товар або послуга, які потенційно можуть зацікавити клієнта, з урахуванням його попередньої купівлі або запису на сайті.


Як використовувати ремаркетинг?

Алгоритм наступний:

Ви обираєте, який майданчик використовуватимете. Потім, залежно від вибору майданчика на сайт, встановлюється спеціальний код, який необхідний, щоб ідентифікувати користувачів та відстежувати дії відвідувачів на вашому сайті.

Тепер настав час створити самі рекламні оголошення: написати тексти, підготувати зображення, відео. Наступний важливий етап – створення аудиторій – списків ремаркетингу виходячи з сегментування користувачів за потрібними критеріями. Наприклад, вибираєте тих, хто відвідав конкретну сторінку, здійснив запис на послугу або поклав товар у кошик і не сплатив за нього. Згодом саме ці споживачі побачать вашу рекламу на сайтах медійної мережі. 

Ми не будемо докладно розписувати кожен крок у процесі налаштування ремаркетингу для Google Реклами або інших майданчиків. Для них існують детальні покрокові інструкції (у тому числі й відео-інструкції) в інтернеті.

Мета цієї статті розповісти про можливості цього інструменту і про те, для яких цілей його можна і потрібно використовувати б'юті-підприємствам.


Про що ще важливо пам'ятати, використовуючи ремаркетинг?

  • Не забувайте про застосування А/В тестування, щоб виявити оптимальні комбінації в рекламних оголошеннях, які показують найвищу конверсію.
  • Обов'язково аналізуйте ефективність ремаркетингу та порівнюйте її з ефективністю інших рекламних механік. Шукайте оптимальні інструменти та їх поєднання, удосконалюйте, аналізуйте та повторюйте весь цикл знову.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!