Як автоматизувати управління салоном краси, косметологічним центром та СПА



Я довгі роки працюю в індустрії краси, але ні разу не чула, щоб зі сцени конференцій бізнес-тренер або розробник зрозуміло і чітко пояснив керівникам базові вимоги до автоматизації управління закладом індустрії краси.

Наприклад, одна з базових вимог - швидкість запису. Здебільшого через те, що швидкість запису адміністратором на паперовому носії вище, ніж швидкість внесення даних у програми через незручні інтерфейси і повільну роботу, керівники відмовляються від платформ автоматизації  в принципі.

Наталія Гончаренко

автор книги «Мій салон краси», яку читають у в 24-х країнах світу


Компетентний керівник салона краси, косметологічного центру або СПА розуміє важливість автоматизації процесів обслуговування клієнтів в клініці.

Наприклад, якщо клієнт не відвідував салон/клініку більш 3-х (2-х, 6-ти, 12-ти) місяців, йому автоматично, по раніше створеному сценарію, відправляється сповіщення/запрошення/нагадування - будь яке повідомлення, яке керівник вважатиме за потрібне для повернення клієнтів.

Якщо використовується sms - адміністратору немає необхідності брати участь у процесі взагалі, а якщо дзвінок - платформа автоматично відправляє йому задачу.  Це називається автоматизація. Це називається -контроль. Це - відсутність ручного управляння.


Для керівника інтеграція платформи автоматизації - це можливість займатися роботою керівника, а не «горіти», керуючи підприєнством у ручному режимі.

Це можливість направити роботу адміністратора на продажі, а не на виконання сотень рутинних операцій, що приводить до помилок і вигорання. Наприклад – тестування різних типів нагадувань і повідомлень для різних груп клієнтів у ручному режимі - це пекло.

Тому, ніхто нічого і не тестує. Тому, маркетинг і програми лояльності бьюті-підприємств у всіх однакові.


Для керівників важлива можливість платформи прогнозувати результат роботи салону краси або косметологічного центру, аналізуючи безліч параметрів.

Що станеться завтра: виручка, кількість відмін, касові розриви, збільшення/падіння попиту за направленнями, завантаженість і інші показники, що прогнозуються не на кавовій гущі, а на основі аналізу вже наявних у програмі даних.

Індустрія краси могла тільки мріяти про таку платформу, і вона з'явилась.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!