ЯК CRM ДОЗВОЛЯЄ ЕКОНОМІТИ ЧАС АДМІНІСТРАТОРІВ У САЛОНІ КРАСИ – ДО 40 ГОДИН НА МІСЯЦЬ!

  • Ліно, ти продзвонила клієнтів, про яких ми вчора говорили?

  • Ні, перенесла завдання завтра. Сьогодні не встигла. Ви самі були тут, я не сиділа без діла ні хвилини.

  • Добре Ліна, але завтра обов'язково. І про розсилку не забудь.

Як ви вважаєте, чи вдалося Ліні виконати доручення директора? А як часто ваш адміністратор може забути зателефонувати за заявкою, запізнитися з розсилкою, не внести клієнта до «чорного списку», що призведе до чергового неприходу? Ви можете сказати, що може помилитися кожен і це звичайні робочі ситуації. Однак ці робочі ситуації впливають на ефективність роботи всього підприємства та на ваш прибуток. І якщо є можливість мінімізувати такі ризики, варто нею скористатися.


Ви коли-небудь вимірювали скільки часу займає у ваших адміністраторів процес запису клієнта на послугу?

Якщо цей процес не автоматизовано у салоні, на запис потрібно до 5 хвилин! Весь цей час клієнт чекає на телефоні або в черзі біля стійки ресепшн, поки адміністратор вводить у комп'ютер усі необхідні дані. 5 хвилин можуть здатися вам дрібницею, проте якщо ви порахуєте скільки часу вдалося б заощадити в розрізі місяця, ви будете здивовані.

CleverBOX:CRM дозволяє здійснювати запис менше ніж за одну хвилину. Час, який буде потрібний для цієї операції адміністратору від 12 секунд до 1 хвилини. Карта клієнта відкривається в один клік, можна відразу подивитися історію та баланс, і для цього не потрібно переходити або завантажувати додаткові сторінки.


Як це відбивається на результатах роботи адміністратора?

Клієнт витрачає менше часу на очікування, а сучасному світі ця можливість є додатковою цінністю. Адміністратор закриває питання запису за хвилину та звільняється для вирішення інших завдань. Імовірність помилки зведена до мінімуму - адміністратор практично не має шансів переплутати, відкрити карту не того клієнта, внести інформацію не туди, куди потрібно і т.п.

Ще одне рутинне завдання адміністратора, яке суттєво спрощує система управління CleverBOX:CRM – дзвінки так званим втраченим клієнтам. Розглянемо з прикладу.

У вас в салоні діє правило - якщо після останнього відвідування клієнтом салону пройшло більше трьох місяців, адміністратор передзвонює клієнту, щоб з'ясувати причини та запросити до салону.

Якщо подібні процеси в салоні краси протікають у ручному режимі, а значить, участь співробітника потрібна на всіх етапах, вашому адміністратору необхідно спочатку згадати про це завдання, потім відсортувати клієнтів за датою відвідування, потім передзвонити кожному та внести результати розмови до карт клієнтів.

Якщо людина попросила передзвонити пізніше, не взяла слухавку, потрібно зробити відповідні примітки, потім ще раз згадати про це завдання та про примітки та довести роботу до кінця. При ручному управлінні нерідкі ситуації, коли адміністратор забув навмисно чи випадково про завдання, виконав її частково або виконав невчасно.


Що змінюється, якщо ми автоматизуємо цей процес?


Програмі задається алгоритм, за якого, коли з дня останнього візиту клієнта проходить 60 днів, то CRM ставить задачу адміністратору передзвонити йому. Адміністратор не аналізує масив даних, він нікого не пропустить і не забуде. Адміністратор відповідальний у даному випадку лише за ту частину завдання, де справді потрібен людський ресурс – розмова з клієнтом, спрямована на повернення клієнта до салону.

Автоматизація роботи адміністратора відкриває нові можливості для оптимізації завантаження салону краси. 

Журнал очікування

Поширена в салонному бізнесі ситуація - клієнт дзвонить і хоче записатися, але час (день/майстер), який йому підходить вже зайнято. Можна, звичайно, просто повідомити про це клієнтові і пообіцяти передзвонити, якщо з'явиться віконце. (Хоча багато салонів у принципі обмежуються лише констатацією факту повного запису). У такому разі адміністратор вносить клієнта в Лист очікування. За фактом, коли звільняється те віконце, про Лист очікування згадують далеко не завжди, і підприємство втрачає гроші і втрачає можливість задовольнити прохання клієнта, зміцнити його лояльність.

У разі роботи з CleverBox:CRM заявки вносяться в систему і, коли бажаний час/день/процедура або майстер звільниться, програма одразу реагує за допомогою відповідного повідомлення – забути або втратити цю заявку вже неможливо. Програма автоматично поставить адміністратору завдання зв'язатися з клієнтом і запропонувати записатися на послугу. Так ви не втратите клієнта через неточність процесів або неуважність співробітника і справите позитивне враження, задовольнивши прохання клієнта.

Розсилки SMS

Вони забирають багато часу, якщо на кожному етапі потрібна участь співробітника салону краси. У CleverBox:CRM достатньо встановити потрібні налаштування, після чого CRM виконує всю необхідну роботу автоматично без потреби в контролі з боку адміністратора або керівника. Наприклад, у налаштуваннях ви задаєте, що клієнту надсилатиметься SMS з певним текстом за тиждень до його дня народження. Тепер привітання та приємний подарунок у вигляді знижки чи бонусів потрапить до вашого клієнта точно вчасно, коли це справді актуально.

Але це лише верхівка айсбергу можливостей. Приміром, розсилки стають ефективнішим маркетинговим інструментом, якщо дозволяють враховувати індивідуальні особливості клієнтів, яким адресовані (їх інтереси, історію відвідувань, вік тощо). Завдяки CleverBox:CRM можна створювати індивідуальні рекламні компанії для різних категорій клієнтів. Наприклад, для реклами нової антивікової методики виділити групу клієнтів 35+ або реклами фарбування брів хною використовувати групу клієнтів, які раніше виконували фарбування брів фарбою.


Як система управління салонами дозволяє мінімізувати кількість неприходів і скасувань та оптимізувати завантаження б'юті-підприємства.?

Припустимо, у вас на підприємстві діють правила, які допускають скасування лише від 24 годин до процедури і раніше. При дворазовому неприході або скасуванні менш ніж за 24 години клієнт може бути записаний тільки після передоплати. CleverBOX:CRM сама визначить клієнтів, які порушили цю умову, та покаже їх адміністратору. Так, коли наступного разу клієнт захоче записатися, адміністратор не впустить цей момент, і запис на послугу буде здійснено лише за умови попередньої оплати або плптного бронювання часу.

Ці та інші функції, реалізовані в CleverBox:CRM, дозволяє зберегти до 40 годин на місяць, і це стосується лише роботи адміністратора. Час, що звільнився, доцільно використовувати там, де дійсно потрібна участь співробітника і від його роботи залежить ефективність процесу та кінцевих результатів: вхідні та вихідні дзвінки, консультації клієнтів та ін.


Не можна забувати, що автоматизація не лише економить час адміністратора, а й дозволяє звести до мінімуму помилки співробітника, унеможливити маніпуляції зі знижками та інші фінансові махінації.


Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!