ЯК МІНІМІЗУВАТИ ПОМИЛКИ АДМІНІСТРАТОРА В САЛОНІ КРАСИ


«Ну, будь-хто може помилитися. Ми ж люди, а не машини». Так, Наталя, керівник салону краси, намагалася виправдати ще один прорахунок свого адміністратора. «Зате Катя, працює у нас адміністратором вже три роки, вона з нами з витоків, вона дуже добре спілкується з клієнтами, може делікатно залагодити будь-яку ситуацію».

З якоюсь частиною слів Наталії важко посперечатися. Людям властиво помилятися (іноді випадково, іноді навмисно). Питання в тому, що якщо ви знаєте, що адміністратор помиляється, і ці помилки негативно впливають на результати роботи підприємства, то чому не змінити цю ситуацію.

На щастя, помилки у роботі адміністратора – це не даність, з якою треба миритися. Є ефективні інструменти, які здатні мінімізувати похибки, прорахунки та, що важливо, махінації в роботі адміністратора.


«Ми ж не машини» - теж вірно. Тоді чому б не довірити виконання роботи адміністратора машині, зокрема, спеціальному програмному забезпеченню з автоматизації салонного бізнесу. Звичайно, йдеться не про всі функції адміністратора. Але більшість рутинних щоденних завдань, які повторюються постійно, можна автоматизувати: запис клієнта, розрахунок, розсилки, ведення журналу очікування, платне бронювання тощо.


У завданнях, де потрібний «людський фактор» та наявність певних навичок комунікації, участь співробітників цінна та необхідна. Йдеться, наприклад, про активний запис клієнта на послуги, консультування, продаж.

Завдяки автоматизації рутинних процесів, які не вимагають участі співробітника (принаймні, на всіх етапах), вдається не лише звести до мінімуму помилки, зловживання, махінації, а й звільнити велику кількість ресурсу (часу та сил) на якісне та своєчасне виконання тих завдань , успішність яких залежить від включення до них адміністратора.

Навіщо змушувати адміністратора щодня складати звіти, якщо це може зробити програма, і при цьому вона нічого не забуде, не проґавить і не помилиться? Навіщо адміністратору звірятися з Листом очікування та перевіряти, чи були бажаючі на вікно, що звільнилося в записі (коли адміністратор може забути, подивитися не туди, не помітити), якщо програма сама автоматично покаже клієнтів з Листа очікування, які хотіли потрапити на певний час (дату, послугу, майстри), але не змогли записатися?

СКІЛЬКИ ЧАСУ МОЖНА ЗЕКОНОМІТИ?


Так, наприклад, автоматизація завдяки використанню CleverBOX:CRM лише одного завдання адміністратора дозволяє зберегти до 9 годин на місяць. Якщо клієнт порушує правила запису до вашого салону краси (наприклад, скасовує або переносить візит менш ніж за 24 години, не приходить на процедуру), система сама визначає таких клієнтів і при записі адміністратор відразу бачить, що клієнт відноситься до «проблемної» категорії.

Адміністратору не потрібно вести якісь списки «проблемних клієнтів» та звірятися з ними – коли такий клієнт записується, адміністратору лише потрібно застосувати відповідний скрипт, наприклад, записати клієнта лише після внесення передоплати.

  • Платформа автоматизації салонного бізнесу CleverBOX:CRM дозволяє звести до мінімуму також і умисні помилки адміністраторів, наприклад, неможливо провести знижку "не тому" клієнту. Підозрілі операції автоматично підсвічуються і керівнику одного погляду достатньо, щоб звернути увагу на сумнівну ситуацію та оперативно відреагувати.

  • Більше того, у CleverBOX:CRM будь-які дії адміністратора, пов'язані з візитом (перенесення, скасування, оплати тощо) логуються, це означає, що їхня історія зберігається та доступна для перегляду керівником. Так, директор може контролювати процес взаємодії з клієнтом загалом та роботу окремих співробітників.

  • Також у програмі неможливо довільно вносити зміни до візитів. Корегувати візит адміністратор може лише в заданих рамках з обов'язковим поясненням причин перенесення/зміни майстра/зміни дати.

  • За бажання керівник може буквально в кілька кліків побачити звіт про скасування та перенесення візитів, щоб відстежити динаміку, причини та мати можливість вжити заходів щодо вдосконалення процесів та стандартів обслуговування в салоні краси.

  • Щоб відкорегувати суму оплати, у програмі необхідно вибрати один із чотирьох варіантів змін в оплаті, до кожного з яких можна налаштувати окремі параметри доступу та пароль. Так, наприклад, якщо у вас одночасно в салоні працюють два адміністратори, і ви хочете, щоб тільки один з них мав можливість виконувати операції з повернення коштів клієнту, необхідно просто вибрати відповідні налаштування. Кастомізовані налаштування дозволяють уникнути помилок, зловживань з боку персоналу та махінацій.

Це лише деякі приклади, що ілюструють можливості оптимізації роботи адміністратора.


Якщо ви хочете дізнатися більше про те, як вашому б'юті-підприємству підвищити ефективність всіх робочих процесів завдяки платформі CleverBOX:CRM, залишайте заявку, і ви зможете познайомитися з усіма особливостями її роботи, актуальними саме для вашого бізнесу.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!