ІДЕЇ МАРКЕТИНГУ МЕДИЧНОЇ КЛІНІКИ: ЯК ПОСИЛИТИ ЛОЯЛЬНІСТЬ КЛІЄНТІВ?

Починати пошуки ідеї для утримання клієнтів та підвищення продажів варто не з запитання: «Які маркетингові інструменти використовувати?» або «Що там у конкурентів? Акцію запустили? Напевно, і нам час…», а з відповіді на запитання «Що зараз важливо для нашої ЦА?», «Що хвилює/турбує нашого клієнта?». І з відповідями на ці питання вам буде набагато легше рухатися в напрямку розробки та реалізації стратегії, спрямованої на підвищення лояльності.. 

Наприклад, ви – дитяча клініка. Як ви можете виявити свою турботу про клієнтів, торкнувшись того, що для них справді важливо? Звісно, ​​ваша аудиторія – батьки, які переймаються здоров'ям своїх дітей.

І вони хочуть не лише отримати якісні медичні послуги, коли з'явилися симптоми захворювання, найбільше вони прагнуть не допустити проблем зі здоров'ям своєї дитини. І це може стати відправною точкою для того, щоб показати, що ваші інтереси та цінності збігаються.

Проведіть тренінг першої невідкладної допомоги для дітей – це знання, які потрібні та актуальні саме для вашої цільової аудиторії. Причому ви можете запросити на нього як клієнтів клініки, так і їхніх друзів/знайомих. Після тренінгу, ви можете надіслати пам'ятки з ключовою інформацією (номерами телефонів, алгоритмами дій у тій чи іншій ситуації, відео-інструкціями) та отримати таким чином контактну інформацію потенційних клієнтів.

У даному випадку ви говорите не про себе, своїх лікарів та обладнання, а про те, що важливо для вашої цільової аудиторії. І отримуєте вдячність та довіру клієнтів.

Ідіть назустріч клієнту – це основа побудови лояльності

Освітній корисний контент у будь-якому випадку добре працює, особливо у періоди підвищеної тривожності. Інформація, розуміння алгоритму, як чинити, до кого звертатися, що тримають у фокусі уваги, дає людині відчуття впевненості та знижує рівень стресу. Визначте, які теми, пов'язані з вашою сферою, турбують клієнтів зараз найбільше і дайте їм продукт/рішення, яке буде актуальним саме в їхній картині світу.

Формати можуть бути різними, починаючи від офлайн-лекцій, тренінгів, закінчуючи онлайн-заходами. Головне, щоб ваш корисний контент не перетворювався на відверту рекламу, а отриману від вас інформацію хотілося переказувати та рекомендувати друзям та знайомим. 

Формування лояльності – це завжди для вибудовування взаємин із клієнтами. Це не про дії, спрямовані на миттєві результати та миттєву вигоду. Це інвестиція у довіру. Подумайте за рахунок чого ви можете стати частиною життя клієнта. Не разовим тактичним рішенням, а експертом/консультантом у сфері здоров'я, до якого звертається клієнт насамперед, щойно виникає потреба.


Не кидайте клієнта після надання послуги

У постпроцедурному супроводі клієнта є величезний потенціал для вдосконалення сервісу та підвищення лояльності клієнтів. Звичайно, за умови, що у вашій клініці відпрацьовані стандарти послуг, і клієнт щоразу отримує послугу вчасно, за єдиним протоколом.

Ви можете надсилати клієнтам, які отримали певне лікування, на ім'я пам'ятку з інформацією про період відновлення з рекомендаціями щодо того, як харчуватися, які вітаміни приймати, коли пройти обстеження і яке, за яких симптомів звернутися до лікаря тощо. У цьому вам допоможе CRM для медичних клінік



Що відбувається у більшості клінік після відвідування фахівця? Клієнт виходить із роздрукованою схемою лікування та списком препаратів, і на цьому його комунікація з медичною установою часто переривається.

По-перше, дуже часто «папірці», з якими пацієнт вийшов від лікаря, за кілька днів губляться, а мало хто телефонує до клініки, щоб уточнити: «А скільки днів потрібно було пити той препарат?» або «Через скільки днів лікар рекомендував обстеження?». А можливо, для клієнта було набагато зручніше отримати приписи лікаря також в електронному вигляді? Щоб у будь-який момент зайти та перевірити важливу інформацію.

По-друге, після відвідування клініки клієнту, як правило, надходить стандартне розсилання з рекламними акціями або анонсуванням нових послуг. Можливо, набагато корисніше та актуальніше було б надсилати нагадування про необхідність пройти обстеження або записатися на повторний візит, пов'язаний саме з історією відвідувань. Наприклад, повідомлення, що настав час повторного щеплення для дитини чи планового огляду у офтальмолога чи контролю лікування у гастроентеролога?

Не варто шукати універсальне рішення та копіювати прийоми, які впровадили конкуренти. Ваше завдання як керівника постійно знаходиться в контакті з клієнтом, добре розуміти його проблеми, вишукувати труднощі і на підставі цього висувати та тестувати гіпотези та шукати рішення, які знайдуть найбільший відгук у вашої аудиторії.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!