5 функций CRM, которые повысят продуктивность работы

ПРОРИВ В ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ КЛІНІКИ:

5 ФУНКЦІЙ CRM, ЯКІ ПІДВИЩИТЬ ПРОДУКТИВНІСТЬ РОБОТИ БУДЬ-ЯКОГО МЕДИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Автоматизований збір зворотного зв'язку та відгуків

Що у роботі вашої клініки найчастіше викликає незадоволеність клієнтів? Очікування? Незручний процес запису онлайн? «Зім'яті» прийоми та брак уваги з боку лікарів? А може, спілкування адміністратора?

Дізнатися, що є слабким місцем продукту з погляду клієнта – це ключове завдання керівника бізнесу. Саме у відповіді на це питання криється величезний потенціал для вдосконалення процесів, зростання задоволеності та лояльності клієнтів.

Один із найважливіших інструментів CRM для медцентру, який допоможе поглянути на послуги клініки очима клієнта – модуль збору зворотного зв'язку. Завдяки CRM підхід до збору відгуків та якість отриманої інформації змінюється кардинально.

Автоматизированный сбор обратной связи и отзывов

Процес збирання зворотнього зв'язку повністю автоматизований. Клієнту надходить SMS із проханням оцінити візит та відповісти на кілька запитань. У системі задаються налаштування, які визначають, який текст та через який період часу після візиту отримує клієнт. Практика показує, що оптимально надсилати клієнтам SMS із запитом на відгук протягом 2-4 годин після закінчення візиту.

Принципова відмінність від інших методів збору зворотного зв'язку – якість інформації та можливість аналітики. Це не масив даних, які неможливо ефективно обробляти, це структурований зворотний зв'язок із прив'язкою до клієнта/фахівця/адміністратора/послуги. Такий зворотний зв'язок дає керівнику можливість не просто читати відгуки, а аналізувати інформацію у потрібному розрізі та робити на її підставі обґрунтовані висновки.

Електронні медичні карти

Електронні медкартки стали звичною нормою для приватних медичних установ. І це не дивно, адже їхні переваги перед паперовими картками є очевидними.

Ключова перевага електронної медкарти – зручне зберігання всієї інформації про пацієнта та легкість у пошуку потрібних даних. Так, наприклад, щоб знайти призначення фахівця за минулий період у паперовій карті лікарю потрібно вишукувати його серед інших записів, розбирати почерк лікаря, і все це забирає час і збільшує ймовірність помилки. В електронній медкарті вся інформація структурована і лікар миттєво орієнтується, де знайти потрібний консультативний висновок або результати аналізів.

Электронные медицинские карты

Електронну медкарту неможливо втратити або переплутати, її завжди можна роздрукувати за потреби. В електронній медкарті можуть зберігатися фотографії «до» та «після», всі документи, пов'язані з конкретним пацієнтом (наприклад, угоди, які підписував пацієнт).

Інший важливий момент – економія часу лікаря під час оформлення протоколу. Лікар може перенести інформацію з попереднього протоколу до поточного, а рядки з персональними даними заповнюються автоматично (при потребі їх можна відредагувати). В результаті 5-10 хвилин, що звільнилися, лікар витрачає на спілкування з пацієнтом і приділяє йому більше якісної уваги.

Онлайн-запис

Ще одна опція, яка у сучасному світі стала нормою для приватних медичних закладів. Часто необхідність записатися в клініку виникає в неробочий час, більше того, клієнту може бути незручно спілкуватися по телефону. У багатьох клієнтів викликає роздратування необхідність очікувати на лінії, поки звільниться адміністратор, а залишаючи заявку на зворотний дзвінок, завжди існує ризик, що цей дзвінок буде не вчасним (або вже не актуальним).

Онлайн-запись

Немає сенсу ігнорувати глобальний тренд діджиталізації і відставати від конкурентів, коли віджет онлайн-запису здатний збільшити конверсію з відвідувань сайту до запису до 30%!

Коли пацієнт записується онлайн на сайті, запис автоматично з'являється в календарі та в розкладі відповідного фахівця, а лікар та адміністратор одержують повідомлення. Виключено ситуацію, коли два клієнти записані на один час або запис загубився.

Аналітика

Важливість аналітики добре ілюструє фраза американського підприємця Джека Уелча: Що неможливо виміряти, тим неможливо керувати. З цим висловлюванням складно не погодитись, адже саме дані – актуальні та достовірні – головна умова прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Але вірно й протилежне, вимірювати треба лише те, що здатне дати інформацію, що є значимим для прийняття рішень.

CRM автоматично збирає всі ключові, значущі для бізнесу дані і дозволяє керівнику буквально за пару кліків відкрити звіт з будь-якого зрізу. Саме завдяки доступу до релевантних даних, у керівника з'являється можливість тримати руку на пульсі власного бізнесу та своєчасно реагувати на зниження завантаження чи продуктивності роботи співробітників, зміни попиту, зростання кількості скасування, падіння рентабельності окремих послуг.

Аналитика

Так, наприклад, у платформі CleverBox:CRM аналітика виведена в окремий розділ, де відображаються всі головні KPI роботи підприємства. За одну хвилину керівник може сформувати необхідний звіт: щодо доходів і витрат, руху грошей, виручки, касових змін.

Крім фінансових показників система дозволяє отримати звіт за всіма напрямками роботи клініки: за візитами, співробітниками, кількістю скасування, завантаження, складськими операціями та залишками тощо.

Автоматизація бізнес-процесів


У вашій клініці може статися ситуація, коли адміністратор забув зв'язатися з клієнтом з Листа очікування або з клієнтом, який дзвонив до клініки у неробочий час? Чи може статися таке, що клієнт не отримає нагадування про візит або про необхідність повторного відвідування фахівця?

CRM дозволяє звести до мінімуму ймовірність настання подібних сценаріїв, оскільки всі перераховані вище процеси будуть виконуватися автоматично.

Досвід клієнтів CleverBox:CRM показав, що завдяки автоматизації рутинних завдань адміністратора вдається звільнити до 100 годин на місяць і, що не менш важливо, у рази зменшити негативний вплив людського фчинника на найважливіші клініки.

Наприклад, програма може автоматично ставити завдання адміністратору зв'язатися з клієнтом, з дня візиту якого минуло певну кількість днів та запросити його на повторний прийом чи контрольний візит. Більше того, програма може сама розсилати повідомлення таким клієнтам за заданим алгоритмом.

Якщо у розкладі звільняється час, який підходить клієнту з Листа очікування, система автоматично надсилає адміністратору повідомлення та ставить відповідне завдання.

Таким чином, у рази зменшується кількість ситуацій, коли можна забути, переплутати чи упустити завдання чи важливу інформацію.

Практично виключаються помилки у роботі з даними. Процеси стають більш надійними та стабільними. Це закономірно відображається на якості обслуговування та рівні задоволеності клієнтів.


Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!