КНИГИ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ САЛОНІВ КРАСИ:

7 КНИГ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ КРАЩЕ ЗРОЗУМІТИ Б'ЮТІ-БІЗНЕС І УНИКНУТИ НАЙБІЛЬШИХ «кОШТОВНИХ» ПОМИЛОК



«Що мені треба прочитати, щоб стати кращим як керівнику салону краси?»

Це питання так чи інакше звучить від власників та директорів б'юті-підприємств постійно. І це природно, адже якщо ми хочемо побудувати успішний бізнес сьогодні, ми не можемо дозволити собі вчитися тільки на своїх помилках і нескінченно набивати шишки.

Коли справа стосується бізнесу, ціна помилки може виявитися надто високою, і якщо існує інформація, яка допоможе приймати ефективніші рішення, значить, цю можливість упускати не можна.


Ми обрали топ-7 книг для керівника салону краси, які допоможуть вам уникнути «найдорожчих» помилок.

Це найкраща інвестиція, тому що її ви можете зробити прямо зараз, а результати для свого бізнесу побачити вже найближчим часом.

Але є важливий нюанс: потрібно не просто читати, а й аналізувати, адаптувати та впроваджувати!


Мій салон краси. Наталія Гончаренко

«Книга-виклик» – таку перспективну заяву ви побачите на обкладинці, а коли перевернете останню сторінку, відчуєте, що багато чого у вашій свідомості перевернулося. Книга ставить під сумнів те, що в індустрії краси звикли сприймати як даність, починаючи від «зав'язування» бізнесу на майстрах, закінчуючи підходом до підбору персоналу та оплати.

Наталя пише зрозуміло і просто про складні речі, без води та «допінгу» у вигляді мотиваційних промов, змушує зняти рожеві окуляри, але при цьому взяти до рук збільшувальне скло, щоб побачити те, що раніше залишалося прихованим.

У книзі порушуються як «фундаментальні» теми: «Купити чи відкрити салон краси», «Як знайти прибуткову бізнес-модель», так і тактичні питання, які хвилюють всіх керуючих незалежно від стажу в індустрії краси: Яку вибрати систему оплати праці, Як автоматизувати салонний бізнес, Як створити потік клієнтів в салон краси. 

Вже в процесі читання виникає потреба виконувати практичні завдання, записувати ідеї, аналізувати свій бізнес. Книга – інструмент для тих, хто готовий думати, рахувати та змінювати підходи, процеси, продукти. 

«Мій салон краси» сьогодні читають у 24 країнах світу, а значить, є надія, що скоро системного та прибуткового бізнесу у сфері б'юті побільшає.



Ми відкрились! Наталія Гончаренко

Новинка 2020 вже активно читається та обговорюється як власниками та керівниками салонів краси, так і тими, хто лише планує пов'язати своє життя з бізнесом у сфері б'юті.

Книга – must-read для всіх, хто хоче будувати системний бізнес, що базується на продажу продуктів і часу, а не майстрів. Вона допоможе уникнути фундаментальної помилки, коли бізнес ставиться у залежність від співробітників, і власник поступово втрачає контроль над результатами роботи свого підприємства.


Наталія стверджує, що бізнес в індустрії краси поєднує у собі три напрямки – виробництво продукту, сервіс та продаж. У книзі даються рекомендації, як досягти успіху в кожному з цих трьох напрямків і які технології та методи управління допоможуть керівнику на цьому шляху.

Оригінальна форма подачі матеріалу, у якій читач взаємодіє з автором, і навіть трохи іронічний, легкий стиль допомагає отримувати задоволення від занурення у складні теми: фінанси, звітність, побудова процесів обслуговування.

«Ми відкрилися!» змушує заудуматися, переосмислювати та аналізувати ефективність процесів, і при цьому Наталя не залишає читача у розгубленості. Любителі конкретики та «м'яса» залишаться задоволеними: у книзі даються зрозумілі інструкції, покрокові алгоритми, яскраві приклади, озброївшись якими керівник зможе розробляти ключові внутрішні документи, створювати стандарти обслуговування клієнтів, будувати ефективні робочі процеси.



"Ідеальний директор салону краси".

Наталія Гончаренко, Павло Гринішин.

Кожна глава починається історією з життя, яка ілюструє одну з численних «больових точок» б'юті-бізнесу і продовжується конкретними рекомендаціями, які мають підвищити ефективність управління салоном краси.


Книга за визначенням самих авторів є консультацією, і з ними не можна не погодитися. Під час читання створюється відчуття, що Наталя та Павло сидять прямо перед вами та відповідають на чергове хвилююче запитання: «Як побудувати сценарії обслуговування?», «Як обирати обладнання та косметику?», «Як оцінювати кандидата на посаду директора салону краси?», «Як збільшити продажі в салоні краси?», «Як провести фінансовий аудит у салоні?».

До книги можна повертатися постійно у міру виникнення складнощів або питань у роботі, загалом, у будь-який момент, коли відчуєте потребу поглянути на проблему під іншим кутом.



«Успішний бізнес у красі».

Ольга Хайновська.

Бізнес з індустрії краси - це, перш за все, бізнес. І він підкорюэться певним законам. Щоб збудувати успішне прибуткове підприємство у цій сфері, доведеться з ними розібратися.

У книзі розкриваються ключові аспекти функціонування бьюті-підприємства: управління, маркетинг, робота з персоналом, облік. Ольга дає конкретні рекомендації, як підвищити ефективність роботи салону краси та як обійти основні «підводні камені», які зустрінуться вам на цьому шляху.

«Успішний бізнес у красі» – книга, яка вбереже власників та керівників б'юті-бізнесу від багатьох помилок. І це стосується як новачків в промисловості, так і тих, хто управляє салоном краси вже не перший рік.


Як підвищити дохід салону

Ольга Хайновська

Підвищення прибутковості бізнесу – актуальна тема для будь-якого власника або керівника салону краси. Але часто зміни, які спричиняють збільшення прибутку, самі спочатку вимагають чималих фінансових вливань. У результаті керуючі відкладають їх «до найкращих часів», які можуть не наступити.

У книзі «Як підвищити дохід салону» Ольга дає рекомендації, як підвищити ефективність роботи підприємства, підвищити рівень продажів, оптимізувати витрати і ці зміни не вимагатимуть додаткових вкладень. Отже, їх можна адаптувати під своє підприємство і застосовувати буквально відразу після прочитання книги.






«Якісний сервіс. 36 правил обслуговування клієнтів у салоні краси та фітнес-центрі».

Владислав Вавілов

Якщо ви керівник або власник бізнесу, ви чудово знаєте, як легко на словах заявляти про першокласний сервіс і як складно досягти того, щоб він став частиною щоденної роботи компанії.


Щоб якісний сервіс став системним і з'являвся не іноді, а завжди, необхідно забезпечити для цього грунт. Впровадження 36 правил і є тим самим ґрунтом - фундаментом, на якому ви зможете побудувати якісний сервіс у своєму салоні краси.

Як стверджує автор, якісний сервіс - це коли клієнту настільки добре в салоні краси, що він шукає причини залишитися. Відчуття спокою та впевненості, а також позитивні емоції, які супроводжують клієнта, стають аргументом, що змушує його повернутися, та основою для побудови щирої довгострокової лояльності.


«Реклама краси. Практика».

Владислав Вавілов

Питання залучення клієнтів у салон краси – один із найбільш хвилюючих для бізнесу в будь-якій сфері, індустрія краси – не виняток. Ваші клієнти оточені просто шаленою кількістю інформаційного шуму, і завдання зробити своє рекламне повідомлення таким, щоб воно досягло свідомості клієнта і справді «зачепило» його.

Книга дає керівнику розуміння, як працює реклама і якою має бути ефективна реклама для салону краси на різних платформах і носіях, починаючи від сайту, закінчуючи візиткою. І що важливо, у книзі даються рекомендації щодо використання рекламного просування з мінімальним бюджетом.

Книгу «Реклама краси. Практика» варто прочитати всім керівникам, які особисто залучені до питань просування та реклами підприємств у сфері б'юті. Вона допоможе уникнути зливання бюджету на неефективну рекламу, а значить уникнути ще однієї серйозної і поширеної помилки.


І невеличкий бонус

Список рекомендацій бізнес-літератури, яка також допоможе переглянути свої підходи до управління, дасть яскраві інсайти для нових ідей, і однозначно стане стимулом для вдосконалення свого бізнесу:

  • «Принципи» Рей Даліо
  • «Точки контакту» Ігор Манн
  • «Переходячи очікування», Рік Баррера
  • «Клієнти на все життя» Пол Браун, Карл Сьюелл
  • «Злом Маркетингу» Філ Барден



Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!