ЗАРПЛАТА МАЙСТРАМ «% ВІД виручки»


У сфері краси досі поширена практика оплати майстрам "%". Більше того - її досі всіляко хвалять.

Чому так? Це дуже просто: коли клієнтів нема, без грошей залишиться майстер, а не власник салону краси.

Що? Втрачають обидва? Ні.

Ви за своєю доброю волею вклали гроші в бізнес та будь-які втрати – це лише ваші турботи. Співробітники, яких ви працевлаштували, абсолютно ні до чого. Будьте ласкаві заплатити їм заробітну плату згідно з домовленостями.

Але треба відзначити і аплодувати стоячи: "%" - це рідкісний приклад добре упакованого та розкрученого консультантами та експертами продукту у б'юті. З легкістю і здебільшого бездумно підхопленого директорами ("так роблять всі", "так прийнято" та "ооо, клас - я не заробила - і "вони" - не заробили).

Навіщо думати, як керувати салоном? Як вирішувати різні питання, наприклад, зі скасуванням запису? Як створювати цікавий ринку продукт? Як залучати клієнтів? Як працювати за протоколами.

Як реально створювати систему сервісу, а не лише розповідати про неї. Можна ж просто продавати майстра, ніби взявши його на роботу, а насправді фактично здавши йому місце в оренду. І закінчити реальним здаванням місць в оренду.

Салонний бізнес – це виробництво. Салони та косметологічні центри продають ПРОДУКТ, а не майстрів Продукт, частиною якого є фахівець.


У всіх скільки-небудь великих мережах у світі немає продажу майстрів – є лише ПРОДУКТИ.

  • "Стрижка+гарячий рушник+поцілунок у тім'ячко - Х доларс".
  • "Стрижка+миття+гарячий рушник+укладання+поцілунок у тім'ячко - ХХ доларс".

Є моделі, коли 4 майстри працюють із клієнтом. Арт-директор – асистент – два стилісти. Десятки моделей.

Саме інновації у бізнес-моделях, у технологіях послуг та в організації процесу обслуговування клієнтів розвивають індустрію краси.

А не відсотки, чемпіони та бьюті-комуналки, у яких кожен робить, що хоче і як уміє.


Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!