ЯК САЛОНУ КРАСИ НЕ ВТРАЧАТИ ГРОШІ ЧЕРЕЗ СКАСУВАННЯ І НЕ ПРИХОДИ НА ВІЗИТИ:

КЕЙС КИЇВСЬКОЇ МЕРЕЖІ САЛОНІВ THE GIRLS HAIRDRESSERS, ЯКА ЗАОЩАДИЛА ПОНАД 100 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ЗА 11 ДНІВ ЗАВДЯКИ АВТОМАТИЗОВАНІЙ ПЕРЕДОПЛАТІ

Для періоду новорічних свят характерне пікове навантаження в салонах краси. Однак при тому, що попит на салонні послуги різко зростає, збільшується і кількість скасувань і не приходів на візити. У результаті б'юті-підприємства втрачають гроші, а в розкладі майстрів з'являються "вікна", які складно (а іноді й неможливо) заповнити в останній момент.

Цю проблему вдалося ефективно розв'язати керівнику мережі салонів The Girls Hairdressers, який ухвалив рішення запровадити платне бронювання часу (передоплату) на період з 21.12 до 31.12.

  • За 11 днів у салонах мережі було завершено 1140 візитів, з яких 1043 візитів були передплачені. 97 візитів передплачені не були, оскільки запис здійснювався день у день.
  • Зза 11 днів кількість скасувань склала 347 візитів. 
  • Сума передоплати – 300 гривен

Як відбувався процес передоплати?

Процес передоплати був повністю автоматизований на базі платформи CleverBOX:CRM і платіжної системи WayForPay.

Після того як адміністратор створює бронь, клієнту автоматично надсилається повідомлення з посиланням, перейшовши за яким він оплачує бронь (вносить передоплату). Баланс клієнта автоматично поповнюється на потрібну суму, також автоматично змінюється статус візиту в системі, адміністратор отримує відповідне повідомлення. Клієнт автоматично отримує повідомлення, що оплату отримано і його візит підтверджено.

  • Загалом на адміністрування процесу передоплати 1043 візитів було витрачено 50 годин – по 2 хвилини на візит
  • Вартість адміністрування передоплат без комісії платіжного агрегатора  склала 2500 гривень.

Ефективно адмініструвати таку кількість передоплат (1043 за 11 днів) неможливо в ручному режимі. Якщо клієнту необхідно переказувати гроші на картку за реквізитами та надсилати адміністратору скріншоти оплати (як це відбувається в деяких б'юті-підприємствах), або адміністратору потрібно обчислювати серед оплат, де чия, істотно зростає ризик помилки з боку працівника та невдоволення з боку клієнта.

Кількість рекламацій, пов'язаних із передоплатою, при ручному адмініструванні процесу зростає до 15%. У цьому кейсі кількість рекламацій становила менше 0,1%.

Як реагували клієнти на необхідність внесення передоплати?

  • Відмовилися від внесення передоплати 5 клієнтів. Через передоплату була всього 1 конфліктна ситуація.
  • У жодного клієнта не виникло складнощів із внесенням передоплати, жодної передоплати не було "втрачено".

Це продемонструвало, що передоплата нормально сприймається абсолютною більшістю клієнтів і не викликає негативу. Можливі втрати салону від її впровадження (в цьому випадку відмова 5 клієнтів від запису з передоплатою) повністю нівелюються фінансовими вигодами підприємства.

Які фінансові результати були досягнуті від впровадження передоплати?

347 візитів, скасованих за період 11 днів, були застраховані передоплатою. У результаті мережа салонів The Girls Hairdressers не втратила гроші через скасування - за цими візитами було отримано 104 100 гривень. ЗЗа вирахуванням витрат на адміністрування процесу та комісії платіжного агрегатора сума склала 101 600 гривень

Дізнатись детальніше про організацію процесу передоплати в системі CleverBOX:CRM і про те, які переваги цей інструмент дає б'юті-бізнесу можливо тут

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!