МІНІМІНЗУВАТИ КІЛЬКІСТЬ ВІДМІН ЗА ДОПОМОГОЮ ПЕРЕДОПЛАТИ (ПЛАТНОГО БРОНЮВАННЯ ЧАСУ)


Платне бронювання часу (передоплата) – один із найефективніших інструментів, що дозволяють суттєво знизити кількість не приходів на візити та відмін. Абсолютно всім керівникам клінік та салонів краси знайома ситуація: клієнт скасовує або переносить запис за декілька годин до візиту, в результаті навіть у найбільш затребуваного спеціаліста утворюються «вікна» в записах, які вже неможливо заповнити. Навіть з урахуванням довгого листа очікування з клієнтів, які бажали б потрапити до майстра/лікаря на візит. 

Це не просто розповсюджена проблема, це ще й одна з ключових причин недоотриманого прибутку. Залежно від масштабів підприємства фінансові втрати внаслідок скасувань і не приходів доходять до 100 тисяч гривень на місяць. 

Тому в салонах і клініках останніми роками дедалі активніше впроваджується передоплата (платне бронювання часу). Навіть невеликі фінансові ризики істотно підвищують відповідальність клієнтів щодо свого запису і мотивують їх переносити або скасовувати запис у встановлений термін. Таким образом, Таким чином, передоплата стає інструментом, що підвищує ефективність управління записом і мінімізує фінансові втрати підприємства.

Предоплата в салонах красоты и косметологических центрах


Більш того, передоплату можливо застосовувати не до всіх послуг/клієнтів, і тоді вона може стати ще й маркетинговим інструментом. Так, наприклад, у деяких салонах краси записуватись без передоплати можуть клієнти-члени Клубу, або клієнти, які належать до групи "постійних". 

Також передоплату можливо застосовувати не до всіх послуг без винятку, а, наприклад, до акційних пропозицій або до послуг у певний період (наприклад, перед Новорічними святами).


Головна умова для успішного впровадження і використання передоплати в клініці або салоні краси - процес має бути автоматизованим і максимально простим, прозорим і зрозумілим як для клієнтів, так і для співробітників.

Якщо оплата броні ускладнює життя клієнту і вимагає від нього витратити більше ніж 2 хвилини свого часу, закономірно виникає невдоволення і скарги. Погано організований або недопрацьований процес передоплати може звести нанівець усі переваги від використання цього інструменту.


У CleverBOX:CRM модуль дозволяє повністю автоматизувати отримання передоплати від клієнта за послуги. CRM сама проконтролює отримання оплати, повідомить про це адміністратора і клієнта. Сам процес вимагає 1,5-2 хвилини часу клієнта.

Як це реалізовано в CleverBOX:CRM 

Процес підключення передоплати складається з наступних етапів:

  • Реєстрація в одному із сервісі платежів: WayForPay або LiqPay

  • Виконання всіх умов платіжного сервісу та отримання активного статусу.

  • Налаштування доповнення Передоплата (Бронювання).

Процес роботи передоплати в системі складається з таких етапів:

  • Адміністратор створює бронь ➝ У візиті з'являється сіра іконка годинника ➝ У розділі Візити - Бронь з'являється нова бронь

  • Клієнту надходить повідомлення з посиланням на оплату ➝ Клієнт сплачує передоплату ➝ іконка годинника у візиті стає зеленого кольору, і баланс клієнта поповнюється на суму передоплати ➝ статус візиту змінюється на той, який буде налаштований, наприклад, оплата отримана ➝ у розділі Продажі за день з'являється новий чек ➝ адміністратор отримує сповіщення про те, що передоплата отримана ➝ клієнт отримує повідомлення, чщо оплату отримано ➝ у розділі Фіноперації створюється прихід на суму поповнення балансу

  • Якщо клієнт не оплачує передоплату ➝ CRM відправляє клієнту повідомлення, що візит скасовано ➝ Візит скасовується та зникає з календаря

  • Список передоплат та їхній статус можливо переглянути в спеціальному звіті.

Предоплата в салоне красоты


Сума передоплати може бути фіксованою (наприклад, 200 гривень для всіх послуг), може складати певний відсоток від вартості послуги (наприклад, 20%), або прив'язуватись до вартості години спеціаліста.

Текст повідомлення з посиланням на оплату, яке надсилатиметься клієнту, налаштовується індивідуально. У ньому можна використовувати дані із системи - ПІБ, послуга, дата і час тощо. Система автоматично для кожного клієнта підставлятиме його індивідуальні дані.

Модуль "Передоплата" дає змогу повністю прибрати ручну роботу адміністратора з отримання передоплат, зробити бізнес більш системним і зрозумілим для клієнта та істотно скоротити фінансові втрати внаслідок скасувань і не приходів на візити.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!