ВІТАТИ КЛІЄНТІВ ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

SMS-розсилка з привітаннями клієнта з днем народження - заїжджений маркетинговий хід чи робочий інструмент для підвищення лояльності? Усе залежить від того, як ви з ним працюєте: що конкретно побачить ваш клієнт у вітальному повідомленні, коли воно буде йому доставлено і від багатьох інших нюансів.

Клієнти салонів і клінік сьогодні вже звикли до привітань до дня народження, але це не означає, що вітальне SMS від вашої компанії викличе роздратування або проігнорується одержувачем. Негативну реакцію викликають повідомлення, в яких компанії використовують день народження клієнта виключно як привід нагадати про себе коханих, водночас клієнт і його потреби просто не беруться до уваги. Часто в таких повідомленнях клієнту пропонується або непотрібний йому подарунок, або несуттєва знижка. Не дивно, що такі повідомлення виявляються неефективними.

Щоб привітання "спрацювало", і клієнт, по-перше, його прочитав і взагалі згадав/подумав про ваш салон або клініку, а по-друге, захотів ваш салон або клініку відвідати..., повідомлення має бути


  • Персоналізованим.
    Після слів "Дорогий клієнт", або "Салон N вітає вас із Днем народження" висока ймовірність, що одержувач одразу ж припинить його читати. Елементарна ввічливість - звернутися до клієнта на ім'я. Також клієнт буде більш залучений у спілкування з салоном або клінікою, якщо ви відзначите якісь дані з історії його взаємин з вашою компанією. Наприклад: "Ми знаємо, що ви любите косметику бренду N, тому даруємо вам новинку бренду, крем...",
  • Оригінальным.
    Це не означає, що вам потрібен складний, суперкреативний або високохудожній текст. Головне, не потрібно з року в рік надсилати однакові повідомлення. І поменше канцеляризмів і банальних формулювань.
  • Написаним відповідно до концепції комунікації компанії.
    Як і будь-який контакт компанії з аудиторією, повідомлення має відповідати вашому TOV ("голосу бренду"). Іншими словами, якщо на сайті, у соціальних мережах ви спілкуєтеся на "ти", використовуєте жарти та грайливий тон, то нудне повідомлення в офіційному стилі буде недоречним. Привітання має стати продовженням вашої стратегії спілкування з клієнтами.
  • Про клієнта, а не про вашу компанію.
    Писати у вітальному SMS, що ви купили нове обладнання, запустили акцію або постійно вдосконалюєте свій сервіс, м'яко кажучи, недоречно. Пам'ятайте, ви вітаєте свого КЛІЄНТА з його святом, тому він має бути головним героєм вашого повідомлення. У жодному разі клієнт не повинен відчувати, що привітання - це привід для салону/клініки просто нагадати про себе.
  • Корисним.
    Якщо ви пропонуєте подарунок (чи то знижка, чи то продукт: безоплатна послуга або домашній догляд), він має бути значущим і цікавим для клієнта. Ба більше, враховуйте часові рамки - дайте клієнту можливість скористатися вашим подарунком. Так, наприклад, у вітальному повідомленні від одного київського салону краси клієнту пропонувалося забрати свій подарунок тільки в сам день народження. Чи варто казати, що зазвичай в іменинника в цей день є інші плани, окрім як їздити по подарунки з салону.. 

Як це реалізовано в CleverBOX:CRM

Платформа CleverBox:CRM дає змогу налаштувати автоматичне надсилання повідомлень клієнтам із привітанням із днем народження. Привітання з днем народження можуть автоматично надсилатися тим клієнтам, у чиїх контактних даних вказано дату народження (це ще одна причина, чому важливо вносити інформацію про клієнтів у базу даних - ця інформація необхідна для маркетингових заходів).

Ви можете налаштовувати один шаблон для всіх клієнтів або різні шаблони для різних груп/статусів клієнтів, або створити кілька шаблонів на кілька етапів (наприклад, повідомлення за 2 дні та безпосередньо в день народження). Також у налаштуваннях ви можете вибрати групи/статуси клієнтів, яким привітання з днем народження надсилатися не буде.

У налаштуваннях можна обирати пріоритетність каналів для надсилання повідомлень із таких варіантів: Viber, Telegram, Instagram, SMS, WhatsApp. Величезна кількість салонів/клінік сьогодні суттєво економить на комунікації з клієнтами, переводячи спілкування в месенджери.

ВАЖЛИВО! Відправлення повідомлень у Telegram або Viber можливе тільки тим клієнтам, які авторизувалися в Telegram/Viber через бота або писали в месенджер, і адміністратор прив'язав чат до картки клієнта.

Ви можете створити текст шаблону повідомлення, використовуючи дані з системи - змінні, наприклад, ім'я клієнта, дата народження та інші. Система для кожного клієнта підставлятиме його індивідуальні дані.

Таким чином, ви можете автоматизувати всю рутинну роботу, пов'язану з розсилками привітань клієнтам до дня народження, персоналізувати ваші повідомлення на системному рівні (і для цього не знадобиться щоразу вручну вводити дані), і будете впевнені, що клієнт отримає повідомлення точно в потрібний час.

Також якщо ви віддаєте перевагу привітати клієнтів з днем народження за допомогою ДЗВІНКА, ви можете налаштувати в платформі CleverBox:CRM автозадачу для адміністратора. Тоді адміністратор точно не забуде, не упустить завдання і виконає його вчасно.

Підключіться сьогодні! Повний функціонал. Перші 7 днів – безкоштовно.

Автоматизуйте до 70% ключових процесів вашого підприємства, заощаджуйте час та ресурси, підвищуйте продуктивність роботи салону чи клініки! Приєднуйтесь до 500 клієнтам CleverBOX:CRM, які вже використовують унікальний функціонал для управління бізнесом у сфері health&beauty!